Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2023 14:30 - ООН - политическа импотенция
Автор: belkana Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 12 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Някой знае ли как ООН отговори на тежкия обстрел на Украйна? 158 изстрели, 90 ракети от различни типове по граждански обекти....В ООН За Украйна - НИТО ДУМА.



Тагове:   война,   ООН,


Гласувай:
5



1. sexparsy - Не вярвам да останат безучастни в ...
30.12.2023 14:39
Не вярвам да останат безучастни в ООН. Ще осъдят диваците.
цитирай
2. belkana - Надяваме се...Но всичко е толкова очевидно, а на тях са им нужни десетки конференции
30.12.2023 14:43
sexparsy написа:
Не вярвам да останат безучастни в ООН. Ще осъдят диваците.


и резолюции....Вбесяващо...(
цитирай
3. blog13 - ООН не служи да отговаря на обстрел, ...
30.12.2023 18:36
ООН не служи да отговаря на обстрел, а да го предотвратява. Ако е имало обстрел, значи ООН вече се е провалила. Защото целта на създаване на ООН е да предотвратява военни конфликти. А ако Русия е извършила тоя обстрел, значи ООН вече не съществува. Защото Русия е всред четирите учредителки на ООН.
След създаването на ООН, организацията се проваля почти на момента. Първоначално това става поради началото на Студената война, за което е обвинен СССР. Впоследствие е създадено НАТО. От тогава до сега, доста войни имаше, което както ти съобщих, означава, че ООН се е провалило.

И ако ти, чак сега се сещаш, че ООН се е провалило, понеже си мислиш, че ООН трябва да подкрепя само възклицанията ти срещу Русия, значи си глупак. Ама чист.

Русия обяснявА дълго и търпеливо, че няма да допусне разширяването на НАТО до нейните граници. НАТО не трябваше да се разширява нито дюим (според обещанието дадено на Горбачов). Обвиненията срещу СССР за начало на студената война и създаване на НАТО са, че Съветската армия има присъствие чак в Източна Германия. Съветската армия се изтегли от там.

Какво означава фактът, че НАТО започна да се придвижва на изток? Па преврат в Украйна с неизменна подкрепа на целия запад, па обявяване на война срещу руснаците и руския език на територията на Украйна. Па осем години война срещу Донбас и Луганск. И т.н. И сега кво очакваш от ООН? Сега НАТО воюва срещу Русия.
цитирай
4. belkana - 3. blog13 -" Па преврат в Украйна с неизменна подкрепа на целия запад, па обявяване на война срещу руснаците и
30.12.2023 21:30
и руския език на територията на Украйна. Па осем години война срещу Донбас и Луганск."

Е, това е твоята вяра, но не и гледната точка на Гиркин- Стрелков. Виж добре това видео от поста - syrmaepon 28.12 21:55 - Мы против экспансии НАТО на восток...(с) ...Там всичко е казано много ясно и кратко. При това са го казали руснаци
цитирай
5. belkana - 3. blog13 - https://syrmaepon.blog.bg/politika/2023/10/24/gde-tyi-byil-8-let-kogda-bombili.1886360
30.12.2023 21:42
Ето и още от " Где ты был 8 лет, когда бомбили......."
цитирай
6. belkana - @sapojnik - Зачем?
30.12.2023 21:54
Вообще, понять, что происходит, из здравого смысла практически невозможно. Войну определенно выводят на новый уровень ожесточения - но кому это может быть выгодно? По всему - уж точно не РФ. Еще вчера зет-каналы и путинские официозные пропагандисты неприкрыто радовались, что "Украина выдохлась", "ушла с первых полос западных СМИ", "Европа устала от Украины", "США и Европа не хотят давать Украине денег на вооружения" и т.п. Кроме того, вовсю звучали от разных западных политиков и СМИ "призывы к миру", читай - к более или менее скрытой капитуляции Украины, чтобы она признала как минимум текущий статус-кво, с потерей части территорий и Крыма. Зеленский на глазах становился маргиналом на самом Западе, явной "хромой уткой".....

Но нет! Как тот скорпион из анекдота, с печальным криком "вот такое я говно" - вдруг взяли да организовали массированный (!) удар ракетами и дронами чуть ли не по всем крупным украинским городам. Пишут про 158 ракет. Цель всего этого - видимо, чтобы Украина ВЕРНУЛАСЬ на первые полосы мировых СМИ, а мир - содрогнулся от "беспрецедентной жестокости орков". Чтобы мировое общественное мнение опять развернулось от апатии и "притерпелости" к возмущению, чтобы Украине опять пошло потоком вооружение, да еще - другого, более высокого класса, потому что "надо ведь что-то делать!"...Дальше что - Харьков превратят в Мариуполь, а Одессу - в Дрезден 1945 года?! Россию начнет ненавидеть уже тотально весь мир?
Черт знает что...
цитирай
7. belkana - @ruger_mini_14
30.12.2023 22:55
Наш Вождь велел своим верным холопам оскотиниться — и они охотно оскотинились, до полной утраты человеческого облика, с плотоядным урчанием слушая новости об ударах по энергетике и жилым кварталам Украины. Из энтомологического интереса следует выяснить — можно ли вернуть им хотя бы подобие человеческого облика, и стоит ли этим заниматься. После сегодняшнего обстрела станет понятно — способны ли россияне видеть хотя бы простейшие причинно-следственные связи.
цитирай
8. blog13 - 3. blog13 -" Па преврат в Ук...
31.12.2023 12:49
belkana написа:
3. blog13 -" Па преврат в Украйна с неизменна подкрепа на целия запад, па обявяване на война срещу руснаците ии руския език на територията на Украйна. Па осем години война срещу Донбас и Луганск."

Е, това е твоята вяра, но не и гледната точка на Гиркин- Стрелков.


На фактите им викаш "твоята вяра". Аз не се интересувам от гледната точка на еди кой си. Интересувам се от фактите. Нямам нужда някой да ми казва кви са били фактите - цял свят ги знае. Цял свят видя преврата, видя подкрепата на запада. Видя, как НАТО се движи на изток, видя, неистовата русофобия,която се разпалва от години - вкл. и аферата със Скрипал, Навални (дето първо го отровиха, после го убиха, след това го вкараха в затвора, а сега е изчезнал и адвокатът му се е загрижил къде е).
Много добре си спомням още преди десетина години, как на 9 май, в България по основните новини съобщаваха, буквално "днес Русия си празнува победата срещу Германия".

А останалият свят е непричом относно тая победа. ОК.

Па бокотирана на Олимпиадата в Сочи. Подобно на Олимпиадата в Москва. Която бе бойкотирана, защото руската армия е в Афганистан. По време на Сочи в Афганистан беше американската армия. Но това не пречи ни най-малко на американците пак да бокотират Русия.

И всичкото това нещо ти го обяснявам, за да ти отговоря на въпроса който ти е в заглавието - погледни си заглавието, ако вече си го забравил. Кво искаш от ООНто? Вече няма ООН. Без Русия няма ООН. Дори и да приемем, че Русия е лошата, без нея ООН няма. Без руската победа през Втората световна ООН нямаше да има. И ако Русия си е празнувала нейния празник на 9 май, още преди десетина години, за какво ООН, можеш да ревеш ти сега?
цитирай
9. belkana - 8. blog13 - Добре, разбрах - няма ООН
31.12.2023 14:22
и да, въпросът има продължение - за какво са подобни институции, ако не могат да решат казус, да спрат агресор...Казваш без Русия....Никоя институция не е длъжна да защитава интересите само на Русия, а и самият Путин се отказа от международното право, и наистина на агресора не му е нужно право - той е агресор. Ако искаш , можеш да наричаш волята на народа преврат, но днес, след като целия свят се наслади на руския "мир", украинците са обединени повече от всякога.
цитирай
10. blog13 - Ако искаш, можеш да наричаш волята ...
31.12.2023 18:18
belkana написа:
Ако искаш , можеш да наричаш волята на народа преврат


А ти ако искаш можеш да ми кажеш на кое му викаш "народа" в твоето изречение. Доколкото сФащам имаш предвид, че украинският народ е извършил въпросният преврат. Имаш ли представа в такъв случай, колко наброяваше целия украински народ през 2014? Май беше над 40 милиона. А колко извършиха преврата - май беха 15 хиляди. Да имаш представа случайно, къв процент от 40 милиона са 15 хиляди? Т.е. на тва ли му викаш "украинския народ".

И като ги говориш все такива от тоя сорт, докъде мислиш че стигаш? До изводът, че украинците са обединени повече от всякога. Така е - в момента в Украйна са останали половината от 40 милиона. Останалите са избягали от Украйна. Може да се каже, че обединеният украински народ мощно бяга от Украйна и не ще да служи на узурпаторите на украинската власт.

15 хиляди извършиха преврата. Над 20 милиона след това избягаха от Украйна. Наистина са обединени повече от всякога. Не дрънкай моля ти се повече за международно право! Превратите не фигурират в международното право. Волята на един народ може да бъде изразена чрез избори. А ако изборите са фалшиви, превратът не е начина по който тия грешки да бъдат поправени. Европа и САЩ се осраха в буквалния смисъл на думата. Те дружно мощно и публично реваха в защита на един преврат, който самите те всъщност бяха организирали. Даже и най-злите и жестоки превратаджии, които стреляха бяха чуждестранни наемници. Това се знае. Това не е никакво международно право. Еле па и погазено от агресора Путин.


цитирай
11. belkana - 10. blog13 - Над 20 милиона след това избягаха от Украйна.
31.12.2023 20:20
Преди 24 февруари не бягаха, бягат от ужаса и агресията , които донесе със себе си Русия-
цитирай
12. blog13 - Преди 24 февруари не бягаха, бягат ...
01.01 10:36
belkana написа:
Преди 24 февруари не бягаха, бягат от ужаса и агресията , които донесе със себе си Русия-


Как да ти обясня, че на 24 февруари 2022ра година, вече са осем години от как украинската държава бомбардира Донбас. За дето хората там се смятат за руснаци. Петнайсет хиляди са избитите. Па изгорените в Одеса, па забраната на руския език (болшинството в украйна говорят руски, вкл. Зеленски и Порошенко). Па обявяването на Порошенко, че децата на тия които се смятат за руснаци ще стоят в мазетата а тия които се смятат за украинци ще ходят на училище...

Няма начин това да ти бъде обяснено, нали? И ако постоянно ще повтаряш и ти, както и останалите, че бялото е черно и черното е бяло, как искаш, отсреща да се съгласят с това? Бъди малко реалист, че така как си тръгнал, скоро ще отречеш и силата на тежестта. А като отречеш силата на тежестта, няма вече начин да не паднеш.

ООН е институция, която е предназначена да се говори, с цел да се стигне до някакъв консенсус. Един консенсус няма как да бъде осъществен, ако някоя от страните наглее брутално. Т.е. като отрича нещата, които е пределно ясно че са. Т.е. това дето се случи на майдана се казва преврат. Бе свален с преврат законно избран (по стандартите на евро-атлантиците) президент. Целият евро-атлантически свят зарева в подкрепа на преврата. Това трябва да го признаеш първо ти. Кажи "Признавам, че това беше незаконен (вкл. по международното право) преврат."

Иначе за никакво ООН, не ми говори. Няма смисъл, не нещо друто. Сега говори оръжието. После ще говорят победителите. Ако укро-евро-атлантическата страна е права, значи познава по-добре законите на гравитацията от Русия. Очакваме да докаже познанията си на практика.

А ти до тука доказваш само, че нищо не ти е ясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: belkana
Категория: Други
Прочетен: 180039
Постинги: 282
Коментари: 837
Гласове: 764
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930