Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02 14:21 - "Сърдити старчета" - политическият сериал на Ники Хейли
Автор: belkana Категория: Политика   
Прочетен: 328 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 10.02 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Кандидатът за президент на Републиканската партия Ники Хейли разкри нова линия на атака срещу възрастта и умствената острота на бившия президент Тръмп и президента Байдън, като ги нарече „Сърдити старчета“.

    Кампанията на Хейли заяви в съобщение от сряда, че поредицата ще включва различни аспекти на това, което страната трябва да очаква от Тръмп и Байдън, ако те са номинираните през ноември, „Повече хаос, объркване, драма и отказ от дебат“. 

image

Сериалът бележи по-нататъшна стъпка в атаките на Хейли срещу способностите на двамата лидери, тъй като първичният сезон е в ход.

    „Почти 50% от републиканците и 70% от американците не искат да гледат как Сърдитите старци се препъват из Америка, когато страната ни е на ръба и светът е в пламъци“, каза говорителят на кампанията Оливия Перес-Кубас в съобщението. „За съжаление, тази версия на Grumpy Old Men не предлага комично облекчение – само хаос, объркване и лошо усещане за дежавю за американския народ.“  

New York Times съобщи, че кампанията ще пусне онлайн видеоклипове, дигитални реклами и имейли до гласоподавателите като част от поредицата, за да спори колко си приличат Байдън и Тръмп. Някои от епизодите на поредицата ще включват „Debate Dodgers“, отнасящи се до Тръмп и Байдън, които не участват в първичните дебати, и „Stumbling Seniors“, като се твърди, че и двамата са „измъчвани от очевидни признаци на умствено объркване и умора“.
https://thehill.com/homenews/campaign/4439714-haley-grumpy-old-men-attack-trump-biden/


                                                                   *******   

Южна Каролина е родният щат на Ники Хейли, тя беше губернатор на този щат и прекара по-голямата част от политическата си кариера там. Първичните избори на републиканците в щата са като победителят взима всичко, с не по-малко от 50 делегати. Победа в Южна Каролина е от решаващо значение за Хейли; не само загуба в родния й щат ще навреди на шансовете й да се насочи към Супер вторник, но победа веднага ще й даде делегатско предимство пред Тръмп дори след като той спечели Невада.  

Хейли води активна кампания в Южна Каролина. Тръмп има много силна подкрепа сред републиканското ръководство и естаблишмънт. Той вече беше подкрепен от сегашния губернатор Хенри Макмастър, между другото, бившия заместник Ники Хейли, както и сенатор Тим Скот (който се кандидатира за президент от Републиканската партия, но оттегли кандидатурата си в полза на Доналд Тръмп), сенатор Линдзи Греъм и други политици. Южна Каролина обещава да бъде важно бойно поле между тръмпистите и традиционните републиканци.     Сам Уилсън политолог 09.02.2024 г
https://www.moscowtimes.ru/2024/02/09/prezidentskie-vibori-v-ssha-glavnie-kandidati-pobedili-v-nevade-na-ocheredi-yuzhnaya-karolina-a121260



                                                                   *******



Тагове:   война,   избори,   САЩ,


Гласувай:
5



1. dobrodan - Да бъда откровен: след определена възраст, която и двамата президенти
10.02 14:32
отдавна са прехвърлили, госпожа Хейли може би ще е по-разумен избор.
цитирай
2. belkana - И аз бих била за нея, но не знам дали има шансове
10.02 14:35
dobrodan написа:
отдавна са прехвърлили, госпожа Хейли може би ще е по-разумен избор.


Освен ако не не позволят на Тръмп да се кандидатира.
цитирай
3. belkana - https://t.me/volyamedia/833
10.02 14:44
Как рассказывают наши источники в администрации президента РФ, в том числе в управлении внутренней политики, сейчас обсуждаются ожидаемые результаты голосования 17 марта. «Ожидаемые» означает не прогноз, а те результаты, которые должны будут показать избирательные комиссии и региональные власти.

Неправдоподобный процент — это 86-89% при явке в 70-75%. По словам наших собеседников в АП и в региональных избиркомах, эти показатели очевидно будут нагоняться за счет электронного голосования.

«Оптимально было бы остановиться на явке в 65-66% и на 71-72% за Путина*. Эти показатели были переданы “протестным” регионам еще в 20-х числах января (протестными в АП считают те регионы, где рейтинг доверия к Путину* ниже 54%, а на последних выборах «Единая Россия» получила голосов меньше, чем в среднем по стране. В РФ таких регионов шесть). И эти результаты можно было бы легко показать, не прибегая к манипуляциям с ДЭГом и не нагоняя явку», — считает сотрудник АП.

Какой из трех показателей в итоге будет взят в работу как основной, будет понятно уже к 5 февраля. По мнению наших собеседников в АП и регионах, Путин* даже без вбросов и накруток наберет 55-59%, но этот результат сочтут слишком скромным. По словам источников, сам Путин* никак не участвует в определении своего результата на «выборах», этим занимаются Патрушев, Сечин, Чемезов, Вайно, Кириенко и Ярин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: belkana
Категория: Други
Прочетен: 179327
Постинги: 280
Коментари: 831
Гласове: 762
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930